Tuesday, June 16, 2015

Cruelty-Free Makyaj



Herkese merhaba, bugün küçük bir bilgilendirme yazısı yazmak istiyorum çünkü son zamanlarda aklıma takılan bir konu oldu bu. Kendimi bildim bileli hayvan sever bir insanımdır ve bir köpek annesi olarak hayvanları korumanın benim bir sorumluluğum olduğunu düşünüyorum. Kendini savunamayan, dost canlısı bu canlıları da yüzüme gözüme parlak birşey sürebilmek için kesinlikle rahatsız etmeyeceğim ve bunu yapan binlerce markayı da büyük bir şekilde kınıyorum. 


Eğer bu konu ilk defa karşınıza çıkıyorsa sizi biraz bilgilendirmek istiyorum. Cruelty-free hayvanlarda test yapılmadığını gösteren bir damga gibi kullanılıyor kozmetik dünyasında. The Balm gibi bir çok ünlü marka ise gururla bu damgayı taşıyorlar, bu nedenle onların ürünlerini kullanmaya devam edeceğim. 

Fakat yeni fark ettiğim gibi olması gerekenden çok fazla ünlü marka ise hayvanlarda ürünlerini test ediyor ve bu canlılara muhtemelen zarar veriyorlar. Bunu yapmalarının nedeni ise Çin'den ithal edilmeleri, ve Çin'de çıkarılmış bir kanun satılacak ürünlerin önce hayvanlar ile test edilmesini zorunlu kılmış. 

Maybelline gibi bir çok ünlü marka malesef bu iğrenç prosedürü hala uyguluyorlar ve umarım yakında bu bir son bulur, ve o zamana kadar da bu markalardan ürün satın alıp bu işlemi desteklemeyi hiç düşünmüyorum. Bir tek ben alacağım, bir şey değiştirmez diye sakın düşünmeyin çünkü onların yaptığı her kazanç bu işlemi yalnızca arttıracaktır. 

PETA'nın çıkardığı iki listeyi sizlerle paylaşmak istiyorum, bu listeler pdf formatında PETA tarafından yayınlanıyor ve hayvanlar üzerinde test yapan markaları ve test yapmayan yani cruelty-free markaları gösteriyorlar.


4 comments:

  1. Paylaşım için çok teşekkürler bu arada seni takipteyim canım ben de beklerim.
    Bloğum http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/ Görüşmek dileğiyle:)

    ReplyDelete
  2. Güzel bir bilgilendirme olmuş şaşırdım doğrusu ..
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    ReplyDelete

 
Cool Pink Pointer Glitter